Početna » Java univerzitet

Java univerzitet

JAVA univerzitet je posebno mesto gde se ohrabruje razmišljanje, testiraju granice i otkrivaju novi horizonti. Mi širimo kulturu o kafi i prenosimo znanje onima koji su spremni da uče i da nas prevaziđu. Ovde otkrivamo nove arome i ukuse. Naučite da pijete zadovoljstvo… SVEST O KAFI POČINJE OVDE!

OBUKA

Na našem treningu ćete saznati kako izgleda ceo proces obrade kafe sve dok se ona ne nađe u šoljici. Saznaćete ko stvarno može da se nazove Baristom, a ko se samo tako predstavlja. Bolje ćete razumeti tajnu kako da prepoznate jedinstveni karakter soljice kafe bez obzira na način pripreme.

Ovo je pravo mesto ukoliko želite da razvijate svoje veštine i unapredite svoje tehnike u pripremi kafe na različite načine. Ovo je pravi način da iskažete svoju kreativnost.

Podelili smo obuke u tri kategorije:

HOME BARISTA- Home barista obuka namenjena je prvenstveno ljubiteljima kafe koji ne žele da se bave profesionalnom pripremom iste, ali žele da prepoznaju šta piju u omiljenom kafiću ili u svom domu.
Sadržaj obuke:

  • Teorija o kafi – nivo 1
  • Granulacija/Štelovanje mlina
  • Ekstrakcija espresa
  • Alternativne metode pripreme
  • Poznavanje aparata i higijena i održavanje istih

 

BASIC BARISTA- Basic barista obuka pružiće vam neophodnu platformu koju daljim iskustvom možete da nadogradite i namenjena je prvenstveno osobama koje žele da se upuste u svet kafe u poslovnoj sferi života.

Sadržaj obuke:

  • Teorija o kafi – nivo 2
  • Granulacija/Štelovanje mlina
  • Ekstrakcija espresa
  • Svežina kafe, uticaj na kvalitet espresa
  • Alternativne metode pripreme
  • Pravilno korišćenje i održavanje mašina i aparata
  • Milk pitching / krema
  • Free pour / nalivanje mleka
  • Tehnike pripreme napitaka na bazi kafe

 

ADVANCED BARISTA obuka namenjena je onima kojji žele da steknu široka znanja u svetu kafe, koja bi dalje, samoinicijativno i kroz svoju ideju mogli da nadograđuju. Takođe je namenjena za one koji žele da se oprobaju u poslovnoj sferi.

Sadržaj obuke:

  • Teorija o kafi – nivo 3
  • Granulacija/Štelovanje mlina
  • Ekstrakcija espresa
  • Svežina kafe, uticaj na kvalitet espresa
  • Alternativne metode pripreme
  • Pravilno korišćenje i održavanje mašina i aparata
  • Milk pitching / krema
  • Free pour / nalivanje mleka
  • Tehnike pripreme napitaka na bazi kafe
  • Latte art

 

Barista treneri

IVAN KRSTIĆ

Jedan od najiskusnijih članova Java familije. U svetu ugostiteljstva je dugo, a kafom se bavi poslednjih deset godina. Šampion neobičnih ukusa, apsolutni pobornik spajanja nespojivog, poznatiji po rečenici: “Kontrast i simetrija molim vas!“ Njegov životni kredo je: Kafa će spasiti svet!

Email: [email protected]

NEMANJA CRNOMARKOVIC

Jedan od mnogobrojnih polaznika Java Coffee univerziteta koji je svoj novi poziv shvatio dovoljno ozbiljno da duboko zagazi u svet kafe i priključi se našem timu. Odlikuju ga profesionalnost, harizma i volja za kontinuiranim napretkom. Njegov moto je: Vežbom do savrsenštva.

Email: [email protected]