Početna » Pržionica

Pržionica

NAŠA PRIČA

Vođeni idejom da ljubiteljima kafe približimo arome, specifičnost i uživanje u sveže prženoj kafi i da im pružimo iskustvo istraživanja i  pronalaska idealne šoljice po svom ukusu oformili smo našu, sa početka malu, Java Coffee zajednicu.

Kao domaća pržionica imamo viziju da našim konzumentima približimo svetske trendove, proširimo percepciju o kafi i edukujemo ih.

Kao tim se trudimo da budemo inovativni i da održavamo dinamiku u izboru zrna kako bismo obezbedili priliku da svako pronađe svoju omiljenu notu ukusa. 

Kao rezultat naše ljubavi je naša kafa u vašoj šoljici.

 

NAŠA ZRNA

Specialty Coffee  nastaje predanošću i povećenošću čitavog lanca proizvodnje kafe i svih učesnika u njoj, od njenog uzgoja i odabira zelenog zrna do proizvodnje i prženja zrna sa posebnom pažnjom povećenoj kontroli kvaliteta konačnog proizvoda u vašoj šoljici. Ovaj proces podrazumeva standardizovanu proizvodnju, sisteme bodovanja i visoku kontrolu kvaliteta kako bi našle put do vašeg srca. 
Single Origin kafe  sastoje se od zrna koja su poreklom iz jedne zemlje, regije ili plantaže ili pak sa dela plantaže na kojem su vremenski uslovi u godini berbe bili povoljniji. 

Espresso Blend  podrazumeva proces kombinovanja zrna različitog porekla koji zahteva visoko iskustvo i strast. Najvažniji elementi su izbor odgovarajućih zrna kafa, njihovo mešanje u odgovarajućem odnosu, izbor odgovarajućih temperatura pri prženju, kao i vreme prženja kafe. Idealan balans u stvaranju mešavina daje uravnotežen i pun ukus kafe.

KAFA JE ŽIVOT, OSTALO SU SITNICE.